Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Finse School aan Eksterweg verkocht

16-12-2020

Goed nieuws voor de buurt: de Finse School is verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar gerenoveerd. De gebouwen aan Eksterweg 71-73 in Apeldoorn Zuid waren eigendom van de gemeente Apeldoorn, maar werden verkocht omdat het geen ‘strikt noodzakelijk’ vastgoed was voor de gemeente. De beide panden zijn gekocht door Domi Projecten.

Mijn Apeldoorn

De Finse School blijft de maatschappelijke bestemming behouden. De gebouwen zullen een dienstverzamelgebouw worden voor (para)medische behandelaars, vrij gevestigden en andere gebruikers die binnen de maatschappelijke bestemming passen. Een soort ‘buurt-hub’ dus met zoveel mogelijk maatschappelijk relevante partijen.

Een aantal huidige gebruikers kunnen na de noodzakelijke renovatie terugkomen in het gebouw. Zo is de koper al in gesprek met de kerk De Hofstad, om de activiteiten van kinderclub ‘De Sleutel’ in stand te houden. Ook de organisaties in de buurt kunnen gebruik blijven maken van de ruimtes.
Domi Projecten gaat het gebouw toekomstbestendig maken. Er worden aanpassingen gedaan op het gebied van duurzaamheid en energiebeheer en de inrichting wordt afgestemd op de (nieuwe) gebruikers. We streven ernaar de eigendomsoverdracht nog dit jaar ta laten plaatsvinden.  • Finse School aan de EksterwegBekijk een grotere versie
  • Finse School aan EksterwegBekijk een grotere versie