Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Actie in energie: ‘Jouw huis klaar voor de toekomst’ van start in Ugchelen

14-09-2020

De gemeente Apeldoorn krijgt in 2020 extra geld van het Rijk om huiseigenaren te helpen met het verduurzamen van bestaande woningen. Wethouder Detlev Cziesso gaf zaterdag 12 september in Ugchelen het startschot van de actie “Jouw huis klaar voor de toekomst”.

Mijn Apeldoorn

“Jouw huis klaar voor de toekomst” is een samenwerking tussen de gemeente, energiecoöperatie deA, het Regionaal Energieloket en Energiek Apeldoorn. Zij organiseren de komende maanden verschillende energieactiviteiten in de zes wijken van Apeldoorn.  Met het inschrijven van de eerste deelnemer voor een bezoek van de energieconciërge opende wethouder Cziesso deze reeks.

Energieconciërges in uw wijk

De vrijwillige energieconciërges van energiecoöperatie deA gaan de komende tijd Ugchelen in en helpen bewoners met kleine tips om energie te besparen. Denk aan gratis radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Daarnaast krijgt de woningeigenaar tips om energie te besparen. Woningeigenaren kunnen ook zelf online een afspraak inplannen met de energieconciërge via https://www.de-a.nl/duurzaam-huis/energieconcierge/ De energieconciërges gaan de komende tijd ook langs het Vogelkwartier, Brummelhof, de Anklaar, de Mheen en Osseveld.

Nog meer energieactiviteiten

Naast de energieconciërges kunnen Ugchelenaren de komende weken meedoen aan verschillende energieactiviteiten, bijvoorbeeld de gratis warmtewandeling van deA. Deelnemers kunnen op 2 oktober ’s avonds op stap met een energiecoach, die warmtebeelden maakt van hun eigen huis. Daarop is te zien waar het huis warmte lekt en wat uw eraan kan doen. Daarnaast is er de online workshop ‘tocht te lijf’ met een doe-het-zelf over kierdichting en het aanpakken van tocht in huis. In Ugchelen is dit webinar op 23 september. Verder komt er een isolatie inkoop-actie, waarin bewoners kunnen profiteren van een gunstig aanbod om hun huis te isoleren.

Tot slot organiseert Het Regionaal Energieloket in Ugchelen in september de buurtactie Energiezuinig Wonen, waarin woningeigenaren kunnen profiteren van gratis energieadvies. Woningeigenaren ontvingen afgelopen week een persoonlijke brief over alle energieactiviteiten in hun dorp.

Jouw huis toekomstklaar in heel Apeldoorn

Ook in andere wijken kunnen Apeldoorners dit jaar profiteren van gratis activiteiten en producten voor het energiezuiniger maken van hun woning. Zo is de collectieve zonnepanelenactie verlengd tot het einde van het jaar. Ook valt bij alle woningeigenaren dit najaar een cadeaubon op de mat voor energiebesparende producten en start tot slot de isolatieactie.

Kijk voor meer informatie over alle acties op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar.