Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Een cadeaubon om energie te besparen

23-09-2020

De gemeente Apeldoorn deelt in september t/m november cadeaubonnen uit voor energiebesparende producten. Vanaf 23 september vallen deze cadeaubonnen op de mat bij woningeigenaren en particuliere huurders in Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft in 2020 extra geld gekregen van het Rijk om huiseigenaren en particuliere huurders te helpen energie te besparen. In samenwerking met platform Energiek Apeldoorn delen we daarom cadeaubonnen uit aan huiseigenaren en particuliere huurders. Met deze cadeaubon kunnen zij online een energie bespaarbox vullen ter waarde van 45 euro. Denk aan LED-lampen, radiatorfolie of tochtstrips. Inwoners mogen zelf kiezen welke producten ze thuis willen ontvangen. Hiermee gaan ze energie (én geld) besparen.

Dit najaar een cadeaubon op de mat

Van juni tot en met augustus kregen inwoners van Apeldoorn al de kans om alvast een cadeaubon te reserveren. Ruim 2.500 mensen schreven zich vooraf in en ontvingen begin september via de mail hun unieke cadeauboncode. Zo konden zij als eerste bestellen in de speciale webshop.
Nog geen bon aangevraagd? Geen zorgen! Vanaf 23 september gaat de gemeente ook cadeaubonnen per post versturen. Om overbelasting van de webshop te voorkomen verspreiden we de bonnen wijk voor wijk. Als eerste worden de bonnen in de dorpen en in Apeldoorn-centrum verspreid. In oktober en november volgen de stadsdelen West, Zuid, Zuidoost, Zuidwest, Noord, Oost en Noordoost.

Elke wijk evenveel kans

In elke wijk is een maximumaantal bonnen te verzilveren. Zo maken inwoners van alle wijken evenveel kans. Voor bewoners die net pech hebben als het maximum in hun wijk is bereikt, is er een reservelijst. Zij maken dan alsnog kans als er cadeaubonnen over blijven.

De voorwaarden

• De actie geldt alleen voor woningeigenaren en particuliere huurders. Dit komt door de voorwaarden die door het Rijk aan de subsidie zijn verbonden.
• In elke wijk hebben we een maximum aantal bonnen beschikbaar. Daarom geldt het principe: ‘wie het eerste komt, wie het eerste maalt’.
• De bon is na ontvangst 1 maand geldig.
• De bon is eenmalig te gebruiken, tot een waarde van 45,- euro. Restwaardes komen te vervallen.
• WoonWijzerWinkel verzendt de producten in opdracht van de gemeente Apeldoorn.
Meer informatie over de actie vind je op www.energiekapeldoorn.nl/cadeaubon

Energieconciërge in plaats van cadeaubon

In de wijken Ugchelen, Vogelkwartier, Brummelhof, Osseveld, Anklaar, Mheen en Sprenkelaar vinden dit jaar nog meer activiteiten plaats binnen het project ‘jouw huis klaar voor de toekomst’. De woningeigenaren in deze wijken ontvangen geen cadeaubon op de mat, maar kunnen een afspraak maken met een ‘energieconciërge’. De energieconciërges van energiecoöperatie deA adviseren welke producten uit de webshop het beste passen in huis en kunnen helpen om deze direct te installeren. Meer informatie over deze actie is te vinden  op www.de-a.nl/injouwbuurt

Jouw huis klaar voor de toekomst

Samen met platform Energiek Apeldoorn, energiecoöperatie deA en het Regionaal Energieloket biedt de gemeente dit jaar diverse gratis activiteiten aan onder de noemer ‘Jouw huis klaar voor de toekomst’. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar