Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Jorn geïnstalleerd als kinderburgemeester van Apeldoorn

03-09-2020

Vanaf donderdagavond 3 september 2020 mag Jorn zich officieel de kinderburgemeester van Apeldoorn noemen. Die avond kreeg hij uit handen van zijn voorganger Sibel de keten overhandigd. Een keten die afgelopen anderhalf jaar met trots door haar is gedragen.

Mijn Apeldoorn

Burgemeester Ton Heerts sprak Jorn en het publiek toe. Volgens de burgemeester staat hem een mooie en bijzondere tijd te wachten. Sibel kreeg vervolgens van hem de eer om haar keten over te dragen aan Jorn.

Dankbaar voor zijn achterban

Na de ontvangst van zijn keten nam Jorn het woord. Zijn eerste speech als kinderburgemeester ging hem goed af. Hij bedankte nogmaals alle mensen die eerder op hem stemden. En in het bijzonder sprak hij dank uit voor de steun van zijn opa en oma, die hem goed hebben geholpen.

Zin om te starten

Jorn vervolgde zijn speech met de boodschap dat hij allerlei ideeën heeft om mee aan de slag te gaan. Zo wil hij zich graag inzetten voor meer groen en speelplekken én hij wil online al het moois van Apeldoorn aan alle kinderen laten zien.

Succeswensen van eerste kinderburgemeester

Na bijna twee jaar trouwe dienst, droeg Sibel haar keten over aan Jorn. En dat deed ze met een glimlach: “Ik heb een heel leuke tijd gehad als kinderburgemeester, maar het is nu ook goed dat er een nieuwe kinderburgemeester komt.” Ze wenste hem veel succes met alle leuke dingen die hij gaat meemaken. Sibel zelf stort zich nu weer op haar schoolcarrière, wie weet wat we nog van haar gaan zien. 

Rol van kinderburgemeester in Apeldoorn

Vanaf nu zal Jorn betrokken worden bij diverse projecten waarbij de mening van kinderen belangrijk is. En natuurlijk zijn er ook officiële momenten bij, zoals het openen van een groen schoolplein, een tentoonstelling of een speelplaats. Er ligt veel in het verschiet voor Jorn. De gemeente is blij met zijn grote enthousiasme.

Dank voor inzet van Sibel

Natuurlijk sprak burgemeester Ton Heerts ook zijn waardering uit voor de geweldige inzet van Sibel de afgelopen periode. Ook Jorn bedankte haar in zijn speech voor het goede voorbeeld.  • Kinderburgemeester Jorn ontvangt keten van SibelBekijk een grotere versie