Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Ambtenaar gemeente Apeldoorn wint Direct Duidelijk prijs

04-02-2021

Sander Lubberhuizen, werkzaam bij de gemeente Apeldoorn, heeft de prijs Direct Duidelijke Ambtenaar gewonnen. Dit is een prijs die wordt uitgeloofd door BZK voor de ambtenaar die super duidelijk communiceert naar inwoners en bedrijven.

Mijn Apeldoorn

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Taalunie werken nauw samen met een groot aantal andere organisaties uit Nederland en Belgiƫ om het probleem van onduidelijke overheidstaal aan te pakken. Elk jaar gaat er een prijs naar de ambtenaar en ambassadeur die zich het meest heeft ingezet voor duidelijke overheidscommunicatie.

Winnaar van 2020: Sander Lubberhuizen

Uit de inzendingen heeft de jury Sander Lubberhuizen, projectleider van Energiek Apeldoorn, gekozen als winnaar. De jury heeft heel veel lof voor de enthousiaste en adequate manier waarop de boodschap wordt overgebracht. Niet alleen in tekst, maar ook in beeld en zelfs bewegend beeld. De ambitie van Energiek Apeldoorn is hoog, de hele gemeente energieneutraal in 2050. De jury roemt het dat een ingewikkeld onderwerp prettig, aangenaam simpel voorgesteld is zonder dat het schreeuwerig wordt. Sander zorgt met zijn acties voor een structureel karakter met leereffect en voorbeeldfunctie.

Vindt u dat het duidelijker kan?

Vindt u dat de rest van de gemeente Apeldoorn ook wel duidelijker kan communiceren? Stuur dan uw teksten uit brieven, van websites of van meldingen in openbare plekken naar Taalvandestad@apeldoorn.nl, dan gaan wij er wat aan doen!