Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gezocht: een nieuwe huiskamer op een vertrouwde stek

01-07-2021

De gemeente verkoopt in Apeldoorn Zuid een bouwkavel met een maatschappelijke bestemming. Het is de locatie waar jarenlang buurthuis Robbedoes’ stond, een plek met een belangrijke rol als huiskamer voor de buurt. De gemeente hoop dat een maatschappelijk betrokken ondernemer de buurt een nieuwe ontmoetingsplek biedt.

Mijn Apeldoorn

Voormalig burgemeester John Berends bezocht in 2018 in het tv-programma “Burgemeester Undercover” de naastgelegen Staatsliedenbuurt. Dit programma gaf meer inzicht in de opbouw van de buurt, de wensen van buurtbewoners en het belang van een ontmoetingsplek. Naar aanleiding van het programma werd er 15.000 euro geschonken om het buurthuis op te knappen.

Schenking wordt korting op kavel

Helaas bleek de staat van buurthuis Robbedoes slechter dan voorzien en is het pand gesloopt. Om toch een huiskamer voor de buurt te waarborgen, is besloten de schenking om te zetten naar een korting op de vraagprijs van de kavel. Als extra stimulans om een nieuwe huiskamer te realiseren en een maatschappelijke impuls. De gemeente hoopt hiermee voor de buurtbewoners een nieuwe plek te bieden om elkaar te ontmoeten op dezelfde stek als voorheen.

Maatschappelijke voorwaarden

Die maatschappelijke impuls betekent dat er voorwaarden zijn bij de verkoop van de bouwkavel:

  • In het nieuwe gebouw moet een ruimte aanwezig moet zijn die voor minimaal twee ochtenden en twee avonden in de week beschikbaar is voor maatschappelijke activiteiten uit de buurt;
  • Hiervoor hoeft de buurt voor de duur van minimaal 5 jaren geen huur te betalen;
  • Deze ruimte mag naast de vaste dagdelen ook verhuurd worden aan andere maatschappelijke initiatieven of gebruikt worden door de toekomstige ondernemer/huurder

Binnen de maatschappelijke bestemming zijn veel mogelijkheden voor verschillende functies. Denk aan: praktijken, klinieken, (kinder)dagverblijven, buurt- en clubhuizen, onderwijs, maar ook ateliers en dansscholen.

Groenstrook Talmastraat opgeknapt

De groenstrook aan de Talmastraat is recent opgeknapt en uitgebreid met speeltoestellen in het kader van Avontuurlijk Spelen en heeft een open verbinding richting de bouwkavel. De eerste stappen voor de gewenste nieuwe impuls zijn gezet. Nu is het aan de markt.

Interesse?

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van deze kavel, de verkoopprocedure en het biedformulier op: www.apeldoorn.nl/talmastraat.