Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nederland en Apeldoorn maken pas op de plaats rond bid UCI Cycling World Championships 2027

02-07-2021

De KNWU en initiatiefnemers Sportcentrum Papendal en TIG Sports, hebben besloten een pas op de plaats te maken met betrekking tot het bid om het Cycling World Championships in 2027 naar Nederland te halen. Bij het verder inzichtelijk maken van de plannen blijken de details en de eisen met betrekking tot de gewenste uitvoering te ver uit elkaar te liggen.

Mijn Apeldoorn

Super WK Wielrennen 2027

UCI Cycling World Championships is een toernooi dat eens in de vier jaar georganiseerd wordt. Het Super WK, zoals het in de volksmond al genoemd wordt, bevat de WK-wedstrijden in bijna alle wielerdisciplines, variërend van wegwielrennen, BMX, mountainbiken, baanwielrennen en para-cycling. De eerste editie van dit Super WK Fietsen vindt in 2023 plaats in Glasgow, Schotland.

Apeldoorn

Afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om dit evenement mogelijk te kunnen maken. Het heeft op dit moment niet geleid tot het naar Nederland, Gelderland en Apeldoorn toehalen van hét fietsdroomevenement. Wel heeft het geleid tot een nauwe samenwerking tussen de drie betrokken provincies (Gelderland, Limburg en Noord-Brabant) en tussen de provincie, steden en regio Achterhoek in Gelderland.