Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

25 steekwapens ingeleverd bij wapeninleveractie

19-10-2021

In de Week van de Veiligheid (11-17 oktober) deed gemeente Apeldoorn, in samenwerking met politie Apeldoorn, mee met de landelijke campagne ‘Drop je knife’. In totaal werden 25 steekwapens ingeleverd. Wapens die niet op straat thuishoren.

Mijn Apeldoorn

De landelijke campagne ‘Drop je knife en doe wat met je life’ bood jongeren de mogelijkheid om anoniem en ongestraft een steekwapen in te leveren. De wapens konden in een afgesloten container in het politiebureau aan de Europaweg worden gegooid.


Steekwapens, boksbeugels, knuppels, ploertendoders ... wapens die niet op straat thuishoren.

In totaal werden 51 wapens ingeleverd: 25 steekwapens, twee vuurwapens en 24 andere wapens, waaronder boksbeugels, werpsterren, knuppels, ploertendoders en twee luchtbuksen. Eén van de twee vuurwapens zal worden onderzocht door Forensische Opsporing om te kijken of het gebruikt is bij misdrijven. Het andere vuurwapen betrof een antiek wapen. Alle overige wapens worden vernietigd.

Actieplan Wapens en Jongeren

De campagne ‘Drop je knife’ is een initiatief van het Ministerie van J&V. Om wapenbezit terug te dringen en zo de kans op wapengebruik te reduceren, heeft de Rijksoverheid een Actieplan Wapens en Jongeren opgezet, een samenwerking tussen verschillende ministeries, gemeenten, de politie en andere partijen, zoals Halt. Deze campagne maakt deel uit van het actieplan en is bedoeld om het bezit van steekwapens te ontmoedigen en jongeren hun steekwapens in te laten leveren tijdens de inleverweek.