Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Eerste Cruyff Court Plus geopend in Apeldoorn

08-09-2021

Aan de Morinistraat in Orden is vandaag het eerste Cruyff Court Plus ooit geopend. Cruyff Court Plus is een nieuw concept van de Johan Cruyff Foundation. Het woordje Plus is toegevoegd, omdat dit Cruyff Court 100% op maat gemaakt is samen met de buurt. Het Court heeft vele extra’s voorzieningen ten opzichte van het bekende voetbalveld. En dat is echt anders dan bij reguliere Cruyff Courts.

Mijn Apeldoorn

 Het nieuwe Cruyff Court PlusHet nieuwe Cruyff Court Plus

Er is niet alleen een voelbalveldje geplaatst, maar de gemeente heeft samen met de Cruyff Foundation en lokale belanghebbenden gekeken naar de totale buitenruimte. En hierbij de behoeften van omwonenden in kaart gebracht. Het is een plek geworden waar jong en oud kan bewegen, spelen of recreëren op een manier die zij willen. Het Apeldoorns Cruyff Court Plus Orden heeft de primeur en werd vandaag feestelijk geopend door Wethouder Nathan Stukker en Niels Meijer, Algemeen Directeur van de Cruyff Foundation. 

“Deze plek is echt samen met de buurt tot stand gekomen. Scholen, jongerenwerkorganisaties en bewoners hebben meegedacht in de plannen. Het is prachtig om te zien hoe het hier allemaal samen komt” Nathan Stukker, Wethouder.

Metamorfose

Het Moriniveld in Apeldoorn heeft een metamorfose ondergaan. Naast het voetbalveld, het Cruyff Court, ligt er nu een dansvloer, zijn er bankjes gekomen waar je even kan ontspannen en is er een verbinding tussen het verzorgingshuis en het winkelcentrum gelegd.

Continue programmering voor jong en oud

Tijdens de opening zijn er de hele dag hele dag activiteiten. In de ochtend voor de basisschoolkinderen, ’s middags voor omwonende jeugd en senioren. Van bootcamp, yoga en walking football tot tiktok dansworkshops. De activiteiten die vanaf nu zullen plaatsvinden op en rondom het Cruyff Court Plus komen tot stand door overleg met de buurt.

Voetbalworkshop op het Cruyff Court PlusVoetbalworkshop op het Cruyff Court Plus

“De Cruyff Foundation richt zich op kwetsbare kinderen en jeugd, maar we merken dat er behoefte is bij gemeentes aan dit nieuwe concept waarbij buitenruimte samen wordt ingericht en gebruikt en de wensen van jong én oud worden meegenomen” Niels Meijer, Algemeen Directeur van de Cruyff Foundation.