Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

WK Volleybal Vrouwen 2022 startschot voor gezonde evenementen in Apeldoorn

29-09-2021

Vorige week woensdag werd op Paleis Het Loo het startschot gegeven richting het WK Volleybal Vrouwen 2022. Tijdens deze bijeenkomst zette wethouder Sport Nathan Stukker namens gemeente Apeldoorn zijn handtekening onder het Convenant Gezonde Sportevenementen in samenwerking met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en de NEVOBO (Nederlandse Volleybal bond).

Mijn Apeldoorn

Het partnership richt zich op een gezonder voedingsaanbod in aanloop naar en tijdens het WK, vaak gekoppeld aan beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren in WK-host cities zoals Apeldoorn. De bekrachtiging van de samenwerking vond plaats op 22 september bij Paleis ’t Loo te Apeldoorn tijdens de ‘one year to go’ bijeenkomst van het WK.

Gezondere sportevenementen in gemeenten

Apeldoorn zet met het ondertekenen van het Convenant Gezonde Sportevenementen een mooie stap richting een gezondere sportomgeving voor de jeugd. Dit komt tot uiting bij de sportevenementen die zij organiseren, waarbij ze zich richten op gezonder voedingsaanbod en gezondere sponsoring. De side-events en activiteiten die zij organiseren in aanloop naar en tijdens het WK Volleybal, zijn daar een mooi voorbeeld van.

“Een gezonde levensstijl is een kwestie van bewegen en gezonde voeding. Daarom is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat het voedingsaanbod gezonder wordt. Dat geldt voor iedereen, maar met name ook voor jongeren, zij moeten ook zien dat een gezond leven een logische keuze is en dat je zelf die keuze kunt maken. Zeker bij (sport)evenementen,” aldus Nathan Stukker, wethouder Sport gemeente Apeldoorn.
In december 2018 ondertekenden gemeenten (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht), sportmarketingbureaus (House of Sports, Kumpany, TIG Sports, 2Basics), NOC*NSF en JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen. Inmiddels zijn ook de gemeenten Heerenveen, Alkmaar, Arnhem en Apeldoorn aangesloten.

Apeldoorn samen met 29 Gelderse gemeentes benoemd tot Official Team Host WK Volleybal 2022

Maar liefst 30 Gelderse gemeenten gaan gezamenlijk de 24 landen tijdens het WK huisvesten, een unicum tijdens een WK. Afgelopen woensdag werden de 30 gemeenten tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo benoemd tot Official Team Host.

Lokale maatschappelijke kansen

De deelnemers uit 24 landen worden in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht (sommige naburige gemeenten werken samen). Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Dit moet voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren. Apeldoorn wordt de trotste standplaats van het Nederlands vrouwenteam tijdens het WK. Mochten de Oranje dames de kwartfinale en halve finale bereiken dan spelen ze deze wedstrijden in Omnisport.  • Poseren bij ondertekening convenantBekijk een grotere versie
  • Kickoff moment Bas van de Goor en wethouder StukkerBekijk een grotere versie