Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Zilveren erepenning voor Olympische en Paralympische Apeldoornse sporters

21-09-2021

De Apeldoornse gouden medaillewinnaars op de Olympische en Paralympische Spelen zijn onderscheiden met de zilveren erepenning van de gemeente Apeldoorn. Ze kregen de penning vanmiddag tijdens een lunch met het college van burgemeester en wethouders in Omnisport.

Mijn Apeldoorn

Het gaat om Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli, Shanne Braspennincx, Larissa Klaassen, Imke Brommer, Tristan Bangma en Patrick Bos.

De Apeldoornse Olympiërs en ParalympiërsDe vandaag in Omnisport aanwezige Apeldoornse Olympiërs en Paralympiërs

Burgemeester Heerts reikte daarnaast een Koninklijke Onderscheiding uit aan baanwielrenner Matthijs Büchli. Hij is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De gouden medaillewinnaar op de teamsprint kon op 10 augustus niet aanwezig zijn bij de landelijke huldiging in Den Haag. Er waren ook bloemen en mooie woorden voor de begeleiders van de sporters en voor de andere Apeldoornse deelnemers.

Erepenning

De Zilveren Erepenning is bedoeld voor mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de Apeldoornse samenleving.

Burgemeester Ton Heerts zei daarover:

“Door jullie succes is het nu extra duidelijk dat er in Apeldoorn kampioenen worden gemaakt. Jullie zijn daarmee Apeldoorn-ambassadeurs van formaat. En zulke kanjers van ambassadeurs dragen we hoog in het vaandel.” De burgemeester zei ook dat de prestaties van de Olympische en Paralympische sporters een bron van inspiratie zijn: “Het zet ook anderen aan tot het najagen van eigen dromen.”