Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Werkbezoek Commandant der Strijdkrachten aan Apeldoorn

22-09-2021

De in april aangetreden Commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, bracht vandaag een werkbezoek aan Apeldoorn. Onderwerp van gesprek was met name het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD).

Mijn Apeldoorn

In dit nationale kenniscentrum, dat wordt gevestigd in het pand van de Belastingdienst aan het Stationsplein, werken straks de onderwijsinstellingen Universiteit Twente, hogeschool Saxion en mbo Aventus samen met het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie en het bedrijfsleven aan opleidingen en onderzoeken op het gebied van Safety en (cyber)security.

Samenwerking

Tijdens het bezoek waren naast vertegenwoordigers vanuit Defensie ook de bestuurders van de samenwerkende organisaties, aanjager Lodewijk Asscher en Commissaris van de Koning in Gelderland, John Berends en burgemeester Heerts aanwezig. Belangrijke onderwerpen die op tafel kwamen waren gezamenlijk opleiden, personeel werven en kennis delen op het brede terrein van veiligheid.

Generaal Eichelsheim liet weten onder de indruk te zijn van de samenwerking van de diverse kennisinstellingen, bedrijfsleven en het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee en de Politieacademie op het gebied van opleiding en onderzoek naar veiligheid, cybersecurity en opsporingstechnieken: “Deze samenwerking is voor ons van absolute meerwaarde voor onze kennis en voor het opleiden, werven en doorstroom van nieuwe collega's.”