Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Aanvraagperiode lokaal corona-noodsteunpakket voor ondernemers start 17 januari

14-01-2022

Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. Daarom bieden wij een extra ‘steuntje in de rug’ met een nieuwe subsidieregeling voor corona-noodsteun.

Mijn Apeldoorn

Vanaf maandag 17 januari om 10:00 uur tot en met 7 februari 2022 kunnen ondernemers een aanvraag digitaal indienen op www.apeldoorn.nl/voorondernemers. Ook als een bedrijf na 2020 is opgericht kan het in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen. De aanvraag kan alleen digitaal ingediend worden via de website van de gemeente. Als u geen zzp’er bent dient u aan te vragen met een eHerkenning. Alle informatie staat op www.apeldoorn.nl/voorondernemers.

Er zijn vier verschillende ondersteuningsmaatregelen. Er kan voor maximaal twee ondersteuningsmaatregelen een subsidie aangevraagd worden.

De vier vormen van noodsteun op een rij

Tegemoetkoming voor verlichting vaste lasten
Ondernemers kunnen gebruik maken van de ondersteuningsmaatregel om (een deel van) de vaste lasten te compenseren.

Advies op maat
Ondernemers die een ingewikkeld probleem hebben kunnen een maatwerkgesprek aanvragen. Een expert adviseert over oplossingen voor hun vraagstuk, waar andere soorten steun niet in voorzien. De gemeente organiseert en betaalt dit advies.

Digitalisering van uw onderneming
Veel ondernemers moeten door de crisis noodgedwongen digitaliseren om klanten te bereiken of bedrijfsprocessen te veranderen. Met deze ondersteuningsmaatregel kunnen zij dit doen.

Veilig open
Ondernemers kunnen een tegemoetkoming krijgen voor kosten die zij maken om een veilige omgeving te garanderen voor hun klanten en werknemers.

Spreekuren voor ondernemers op 20 en 27 januari

Op 20 januari en 27 januari zijn er spreekuren voor ondernemers door ondernemers. Ondernemers kunnen er terecht voor praktische hulp, handige tips én een luisterend oor. Er is veel aandacht voor ondersteuning met betrekking tot het landelijke en lokale corona steunpakket.

Wanneer en waar?
• 20 januari - 09.00 uur tot 12.00 uur
• 27 januari - 09.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Ondernemershuis, Vlijtseweg 144, 7317 AK Apeldoorn.

Aanmelden
Stuur een e-mail naar bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl om u aan te melden voor het spreekuur ‘ondernemen in coronatijd’. Vermeld uw naam en voorkeurstijdstip. U ontvangt een afspraakbevestiging. Houdt u aan de coronarichtlijnen tijdens uw bezoek.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie op: www.apeldoorn.nl/voorondernemers. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl. Wij helpen u graag.