Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Henk is ondernemer en voorziet een faillissement

Henk: “Het gaat niet goed met mijn bedrijf. Ik ben twee jaar geleden gestart, maar er zijn te weinig opdrachtgevers en de kosten lopen te hoog op. Ik kan mijn rekeningen niet meer betalen en ik overweeg te stoppen. Maar is dat wel de enige oplossing? Misschien kan ik een lening aanvragen bij mijn bank.”

Mijn Apeldoorn

Bij de bank lukt het Henk niet om een lening te krijgen. Hij krijgt het advies om bij het GROS (Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt) langs te gaan. Als zijn onderneming levensvatbaar is, kan hij misschien daar wel in aanmerking komen voor een doorstartkrediet. Hij kijkt eerst op de site van het GROS voordat hij een afspraak maakt.

Over twee weken kan hij terecht voor een gesprek bij het GROS. Ondertussen piekert Henk verder. “Ik kan de boekhouder niet eens meer betalen en hij heeft mijn hele administratie. Hij heeft al gezegd dat hij deze niet wil teruggeven, omdat ik de rekening niet kan betalen. Ik vraag me af of dit wel mag. “

Henk gaat op zoek naar juridische hulp en komt terecht op de informatieve website van MKB Servicedesk. Daarnaast maakt hij een afspraak met Over Rood. Zij kunnen hem misschien ook helpen.

Hij gaat hiermee aan de slag en verliest de moed niet. Vijf van zijn klanten hebben de facturen niet betaald. Hij kan dit geld niet missen. Hij raadpleegt de website ikgastarten.nl op welke manier hij het beste deze openstaande facturen kan innen. Ook vindt hij veel informatie op de website van het ondernemersplein over schulden en faillissementen.

Eenvoudige antwoorden op ingewikkelde situaties zijn niet mogelijk, maar gaandeweg komt Henk erachter welke opties hij heeft met zijn eigen onderneming. Ook als hij zou moeten stoppen met zijn zaak, zijn er mogelijkheden om uit de financiële problemen te komen. Bij de Gemeente Apeldoorn kunnen ze u adviseren en helpen.