Goed voor uw portemonnee

Een extraatje in de vorm van cadeaubonnen, een vergoeding voor de zwemlessen of spullen die mensen gratis weggeven. In Apeldoorn zijn er verschillende regelingen en platformen waar u gebruik van kan maken die schelen in uw portemonnee

RegelRecht Strippenkaart

Ieder jaar geeft de gemeente een extraatje aan inwoners met een laag inkomen, de RegelRecht Strippenkaart. Met deze strippenkaart kunt u met korting terecht bij meer dan 100 verschillende Apeldoornse organisaties of bedrijven. Naast de korting kunt u profiteren van vele andere aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van nieuwe sportkleding, goedkoper naar de Julianatoren of de aanschaf van een nieuw ID bewijs. Elk gezinslid ontvangt een eigen RegelRecht Strippenkaart. U kunt de Strippenkaart online aanvragen.

Kidskaart

De Kidskaart is een set cadeaubonnen voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar uit een gezin met een laag inkomen. De cadeaubonnen zijn te besteden bij verschillende Apeldoornse bedrijven voor bijvoorbeeld een nieuwe jas, sportkleding, speelgoed of leuke game.
Meer informatie

Zwemdiploma

Voldoet u aan de voorwaarden voor de RegelRecht strippenkaart? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor uw kind om zwemdiploma A te halen. Deze vergoeding is voor kinderen tussen de 4.5 en 18 jaar.
Meer informatie

Facebook

Op de Facebookpagina ‘Gratis af te halen Apeldoorn en omgeving' worden vaak spullen gratis aangeboden. Dit kan van alles zijn: van kleding tot meubilair. Ook op ‘Gratis af te halen 055’ wordt regelmatig gepost. Daarnaast is er de pagina ‘Kinderhoek 055’, waar kinderkleding en -spullen te koop of gratis aangeboden worden.