Léyoga Yoga en Ademcoaching

Léyoga is opgericht door Léonie de Dreu om mensen te inspireren met haar passie voor yoga.

De ademhaling is leidend in de activiteiten van Léyoga. In de dynamische Ashtanga lessen volgt de beweging de adem en niet andersom. Tijdens de Yin yoga helpt de adem je in de ontspanning om focus te houden en los te laten. In de ademcoach sessies helpt de adem je om contact te maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa is een dynamische, traditionele vorm van yoga. Bij Ashtanga Vinyasa Yoga vormt het ritme van de ademhaling het tempo voor een vaststaande serie houdingen. Om het lichaam sterk te houden in de beweging, maken we gebruik van kracht in de bekkenbodem en lage buikspieren (bandha’s). Wanneer je je concentreert op de bandha’s en de ademhaling, is er geen aandacht meer voor andere dingen in je hoofd en wordt het stil. Ashtanga Vinyasa yoga wordt daarom ook wel een meditatie in beweging genoemd.

Yin Yoga

De yin yoga is een mooie tegenhanger voor de dynamische Ashtanga Yoga en bovendien een hele toegankelijke les. Door de houdingen lang aan te houden (3-5 minuten) nemen we de tijd om ons helemaal over te geven aan de houding en te verzachten. De diepe stretch die ontstaat werkt door op het bindweefsel en de diepere energiebanen (meridianen). In de stilte kom je jezelf wel tegen en vaak ontstaat er fysieke en/of mentale weerstand. De uitdaging is om je hieraan te kunnen overgeven en te ontspannen in het ongemak. De ademhaling helpt je daarbij.

Ademcoaching

De ademhaling wordt beïnvloed door inspanning, emoties en overtuigingen. Hij laat dus veel zien over hoe jij in het leven staat. Door bewust te ademen, leer je om even uit het verhaal te stappen en te observeren wat er in jou gebeurt en wat daarin belangrijk voor je is. De ademhaling helpt je om emoties bewust te voelen en te doorleven. Je voelt ze in je lijf, in plaats van te vluchten naar je hoofd en te reageren zoals je denkt dat het moet. Het helpt je zo om je bewust te worden van de emoties die (onderbewust) spelen en overtuigingen en patronen te doorbreken.
Als ademcoach begeleid ik je hierbij, geef ik aanwijzingen en kan ik drukpunten en positieve feedback gebruiken om je energie nog beter te laten stromen. Fysieke en/of emotionele blokkades kunnen hierdoor worden doorbroken.
Mijn werk als ademcoach is niet medisch. Toch is het duidelijk dat een optimale ademhaling bijdraagt aan het sterk verminderen van klachten die te relateren zijn aan stress en spanning. Denk hierbij aan slaapproblemen, maagklachten, hyperventilatie, hoge bloeddruk, astma, eczeem, onverklaarbare hartkloppingen etc. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.

In mijn lessen, maar zeker ook als ademcoach wil ik je meer in contact brengen met jezelf via je eigen ademhaling om zo zelfkennis en zelfvertrouwen te vergroten. Ik wil je meenemen en inzichten geven, zodat je het optimale uit je ademhaling kunt halen en dus uit het leven.

Léyoga

Yoga en ademcoaching

Normale prijs Aantal strippen Uw prijs
Strippenkaart van 5 lessen te gebruiken binnen 3
maanden voor de reguliere lessen op het lesrooster
van Léyoga (Ashtanga Yoga en
Yin yoga).
€ 57,00 15 € 12,00
10 € 22,00
5 € 32,00
Privéles of ademcoaching € 55,00 15 € 15,00
10 € 25,00

Een proefles is gratis.

Meer informatie

Léyoga
Docente: Léonie de Dreu
Deventerstraat 130P
7321 CD  Apeldoorn
Telefoon: (055) 365 34 25
Email: leonie@leyoga.nl
www.leyoga.nl