Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Warm welkom voor kermisondernemers op vernieuwde Marktplein

23-04-2022

Na een aantal maanden waarin er hard gewerkt werd aan het Plein van de Stad, klinken er nu weer andere geluiden. Na twee pittige coronajaren is de Koningskermis terug op het Marktplein.

Mijn Apeldoorn

De kermisondernemers en vertegenwoordigers van de kermisbranche werden zaterdagochtend 23 april warm welkom geheten door burgemeester Ton Heerts. Samen gingen ze in gesprek over de Koningskermis, die inmiddels een traditie is in Apeldoorn.

Koningskermis

Burgemeester Ton Heerts was verheugd de kermisondernemers weer op het Marktplein te ontvangen: “Gelukkig mogen kermissen weer, zonder de beperkingen van de coronamaatregelen. Goed nieuws voor alle kermisondernemers en – liefhebbers. Wij hebben als gemeente de afgelopen maanden hard gewerkt aan ons Marktplein om de Koningskermis als vanouds weer mogelijk te maken in het hart van onze binnenstad. De plek waar een koningskermis thuishoort”.  

Voor het hele gezin

Deze gezellige kermis in de Apeldoornse binnenstad biedt vertier voor het hele gezin. Van kinderattracties, zoals de draaimolen en spelletjes, tot botsauto’s en behendigheidsspelen, de schiettent en natuurlijk de grote 'enge' attracties: ook dit jaar is er van alles te doen. Op zondag 24 april brengen Bing en Flop een bezoek aan de kermis en een week later komt Pikachu (van het gelijknamige tekenfilmprogramma, red.) 

De kermis vindt plaats op het Marktplein van zaterdag 23 april vanaf 13.00 uur tot zondag 1 mei 18.00 uur, en is – behalve op 1 mei-  dagelijks geopend van 13.00-23.00 uur en op Koningsdag van 09.30-24.00 uur.  • Burgemeester Ton Heerts ontvangt de kermisondernemers op het vernieuwde Marktplein.Bekijk een grotere versie