Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

De Tegeltaxi haalt binnenkort uw oude tegels op

03-08-2022

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan wateroverlast en hittestress veroorzaken. Dit komt doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen verkoelen niet als het erg warm is, en laten geen water door als het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen helpt dit voorkomen.

Mijn Apeldoorn

We helpen u graag een handje bij het ontstenen van uw tuin. Wij komen deze zomer door heel Apeldoorn kosteloos de tegels ophalen die u zelf uit uw tuin heeft verwijderd. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe.

De Tegeltaxi haalt uw oude tegels op
De Tegeltaxi haalt uw oude tegels op

De Tegeltaxi rijdt van eind augustus tot begin oktober. Op www.apeldoorn.nl/tegeltaxi kunt u zien wanneer de Tegeltaxi in uw buurt komt. Ook vindt u hier het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met zondag 21 augustus 2022.

De Tegeltaxi in actie
De Tegeltaxi in actie

Voorwaarden: 

  • de Tegeltaxi haalt alléén tegels op. Overig materiaal zoals houten vlonders, grind of puin kunnen we helaas niet meenemen.
  • U vervangt uw oude tegels niet voor nieuwe.
  • U maakt een voor en na foto: een foto van de situatie waar de stenen uit gaan, en een foto van de ontsteende situatie.

NK Tegelwippen

Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Door heel Nederland strijden tot en met 31 oktober verschillende gemeenten met elkaar. Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in het landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.