Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Onderwijs, sport en winkels binnen voorwaarden weer open

14-01-2022

Het kabinet heeft vandaag (vrijdag 14 januari) een aantal versoepelingen aangekondigd. Vanaf morgen, zaterdag 15 januari, mogen alle winkels, sport, contactberoepen en onderwijsinstellingen weer open.

Mijn Apeldoorn

Wel gelden er voorwaarden, zoals een winkelsluitingstijd van 17.00 uur voor niet-essentiële winkels, 1,5 meter afstand, mondkapjes en maximum aantallen klanten. Ook het beoefenen van kunst en cultuur voor amateurs kan weer, ook binnen de geldende coronavoorschriften.

Op 25 januari beslist het kabinet of er ook meer mogelijk wordt gemaakt voor de horeca, evenementensector en de culturele sector.

De versoepelingen betekenen ook dat op een aantal plekken de QR-code weer moet worden getoond.  Zoals bijvoorbeeld in zwembaden en sportaccommodaties.

Alle versoepelingen, voorwaarden en maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Toelichting burgemeester Heerts:  

“Het is goed dat er nu meer ruimte komt. Daar is iedereen aan toe. Dat er voor jongeren weer meer kan in het onderwijs en de sport is erg belangrijk. En dit is zeker goed nieuws voor ondernemers, die al bijna twee jaar zwaar beperkt zijn in hun ondernemerschap. Die ruimte is er helaas nog niet voor de horeca, de evenementen-  en de cultuursector. Dat is voor deze ondernemers extra zuur. Tegelijkertijd hebben we ook een verantwoordelijkheid naar onze werkers in de zorg, bij de politie en handhaving en andere publieke diensten. Want daar leidt corona tot onverminderd grote druk. Met de voorspelde prognoses rondom de ontwikkeling van het virus kan helaas nog niet alles tegelijk.
Laten we hopen dat dat snel verandert en dat ook deze ondernemers weer snel open kunnen.”

“Tot die tijd doen wij ons uiterste best om iedereen te steunen waar we kunnen. Daarnaast moet ik als burgemeester ook toezien op naleving van de wet, dat is ook onze taak. Dat doen we in Apeldoorn en in onze regio op verschillende manieren. Het uitgangspunt was, is en blijft: samen in gesprek, zoeken naar mogelijkheden binnen de geldende maatregelen. Waar nodig waarschuwen we en als het niet anders kan treden we op. Dat zal ook morgen en de tijd erna zo zijn.”

Deze brief stuurden de burgemeesters van de VNOG deze week naar de voorzitter van het Veiligheidsberaad en de voorzitter van de VNG. Als dringend signaal dat er behoefte is aan versoepeling of betere compensatie voor ondernemers.