Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Pieter Mulder krijgt Zilveren Erepenning gemeente Apeldoorn

13-07-2022

De heer P.F. (Pieter) Mulder (61) heeft woensdag 13 juli 2022 de Zilveren Erepenning van de gemeente Apeldoorn gekregen. Burgemeester Ton Heerts reikte de onderscheiding uit. Dat gebeurde tijdens een bijenkomst van Platform Techniek Stedendriehoek, waarvan de heer Mulder voorzitter is.

Mijn Apeldoorn

De heer Mulder steekt al meer dan 20 jaar op vrijwillige basis veel tijd en energie in het zichtbaar maken van techniek in Apeldoorn en de regio Stedendriehoek. Hij besteedt vooral veel aandacht aan de koppeling van het (techniek)onderwijs aan het bedrijfsleven.

Zo’n 20 jaar geleden was de heer Mulder een van de oprichters van ‘De Vrienden van de Installatie & Elektrotechniek’ die vmbo-scholen hielpen om gereedschap en materiaal te kopen voor de technieklessen. Deze stichting ging ook activiteiten organiseren om jongeren in contact te brengen met techniek. Onder andere de Week van de Techniek, waarbij basisschoolleerlingen een kijkje achter de schermen van techniekbedrijven krijgen. Later werd de heer Mulder voorzitter van Platform Techniek Apeldoorn, dat veel initiatieven organiseert rondom het onderwerp techniek. Daarnaast is de heer Mulder sinds 2019 bestuurslid van NewTechPark.

Zijn inzet op het gebied van techniek voor de Apeldoornse samenleving eert de gemeente met de Zilveren Erepenning.