Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Pumptrack Zuidbroek officieel geopend

09-07-2022

Hordes kinderen op stepjes, BMX’ers, skateboarders en een stuntende rolstoel…het kwam allemaal voorbij afgelopen zaterdag in park Zuidbroek. Wethouder Wim Willems en kinderburgemeester Lian openden met groot genoegen de gloednieuwe Pumptrack Zuidbroek. Een primeur, want het is de eerste binnen de gemeentegrenzen!

Mijn Apeldoorn

De baan ligt op de groenstrook tussen de volkstuinenvereniging en tennisvereniging de Sprenkelaar. Al een paar jaar was er een wens van kinderen uit Zuidbroek om een skateplek aan te leggen in de wijk. Ook de gemeente vindt voldoende en goede buitenspeelplekken heel belangrijk, zeker in een jonge wijk als Zuidbroek. Samen met specialisten en wijkbewoners kwam het ontwerp tot stand. De wijkraad was ook enthousiast over dit plan en betaalde eraan mee.


Stepjes, crossfietsen (BMX), mountainbikes, loopfietsen, inline skates, skateboards en rolstoelen, de pumptrack is geschikt voor alle wieltjes.

De baan is gemaakt door The Pump Factory, een bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van pumptracks. Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Het circuit heeft verschillende bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Daardoor is het geschikt voor eigenlijk alles met wieltjes: crossfietsen (BMX), mountainbikes, stepjes, loopfietsen, inline skates, skateboards en rolstoelen.

Rolstoelen? Jazeker, en hoe! Rolstoelatleet Kevin van Ekert vliegt als een dolle over de baan en door de bochten. Hij bewijst dat deze pumptrack goed toegankelijk is; niet alleen ideaal voor jonge kinderen, maar ook voor jongeren met een lichamelijke beperking. Er is bewust gekozen voor twee afzonderlijk te berijden loops. Door een kleinere loop toe te voegen is de pumptrack ook voor bijvoorbeeld rolstoelers goed toegankelijk en te gebruiken.

The Pump Factory leende gratis fietsjes uit, en de skateboardinstructeurs van Burnside gaven lesjes en demonstreerden wat je zoal op een pumptrack kunt doen met een skateboard. Van knikkende knietjes was geen sprake, de kinderen stortten zich vol enthousiasme op de baan. Zuidbroek rolt een sportieve zomervakantie tegemoet, dat is een ding wat zeker is!


Uw Reactie
Uw Reactie