Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Groots volleybal streetart kunstwerk in Apeldoorn

15-06-2022

Zo’n 200 basisschoolleerlingen hebben woensdag 15 juni een spectaculair volleybal streetart kunstwerk gemaakt. Het is het startschot voor de laatste 100 dagen in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022. Samen met wethouder Jeroen Joon en toernooidirecteur Bas van de Goor verrichtten zij de openingshandeling.

Mijn Apeldoorn

Voorafgaand aan de openingshandeling werden de scholieren getrakteerd op een gezonde lunch en waren er sportieve activiteiten vanuit Nevobo en Accres.

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL tijdens het toernooi.

Wethouder Joon: “Ik vind het echt geweldig dat er vandaag zoveel jongeren aanwezig waren. Mooi om dat enthousiasme te zien! Bij een groot evenement als dit willen wij graag dat al onze inwoners mee kunnen genieten en zeker ook onze jongeren inspireren. Het is natuurlijk een prachtige manier om het belang van sporten, bewegen en gezondheid te benadrukken. We hebben daarom ook tal van activiteiten rondom dit WK gepland. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, zijn er clinics op scholen en ook de binnenstad haakt aan met een World Streetpainting Festival dat in het teken staat van het WK Volleybal Vrouwen. Vandaag is slechts het begin van een mooi feest voor heel Apeldoorn”.


Uw Reactie
Uw Reactie