Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn vaardigt noodverordening uit

29-06-2022

De burgemeester van Apeldoorn heeft na overleg met politie en het Openbaar Ministerie een noodverordening uitgevaardigd voor vanavond.

Mijn Apeldoorn

De burgemeester van Apeldoorn heeft na overleg met politie en het Openbaar Ministerie een noodverordening uitgevaardigd voor vanavond. Aanleiding voor de noodverordening zijn oproepen op social media om met zoveel mogelijk boeren naar het politiebureau van Apeldoorn te komen met als doel de boeren die vastzitten op het bureau te bevrijden.

De noodverordening geldt vanaf woensdag 19.30 uur voor een groot deel van de gemeente Apeldoorn. Met de noodverordening kan de politie optreden tegen relschoppers, wegen afsluiten, plekken ontruimen en samenscholingen verbieden. Mensen die na een verzoek niet vertrekken kunnen door de politie worden aangehouden.

Burgemeester Heerts: “De gemeente ziet demonstreren als een grondrecht. Zolang het binnen de grenzen van de wet blijft is binnen Apeldoorn veel mogelijk. Blokkeren van wegen en (dreigingen) van verstoring van de openbare orde en veiligheid zijn niet toegestaan”.

Lees de noodverordening

Bekijk de ondertekende noodverordening (pdf, 74 kB)

Bekijk de kaart bij de noodverordening (pdf, 717 kB)

(laatste update 29-06-022, 21.50 uur)