Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Volleyballen op het Drakenbootfestival

22-06-2022

Op zaterdag 25 & zondag 26 juni staat Apeldoorn in het teken van het Drakenbootfestival. Dit festival is in 10 jaar uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Apeldoorn. Spektakel, water, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival biedt. Omdat Apeldoorn een van de speelsteden van het WK Volleybal Vrouwen 2022 is, is er een speciale volleybalzone ingericht.

Mijn Apeldoorn

Op het Zwitsalterrein, nabij de volleybalvelden vind je een WK Volleybalzone. Op zaterdag geeft professioneel volleybaltrainer Redbad Strikwerda tussen 13.30 en 16.00 uur volleybalclinics op de beachvolleybalvelden, denk aan spronghoogte meten en beweegspellen met de focus op volleybal. Nederlands volleybalster Robin de Kruijf is die dag aanwezig om kinderen te enthousiasmeren en informeren over volleybal. 

Daarnaast kunt u zaterdag op foto met de enige echte WK Finalebeker. Bij de volleybalvelden is de Trophy Tour vinden! U kunt in uw eentje, met uw vriend of vriendin, maar natuurlijk ook met uw hele team op de foto. Ook mascotte Spike zal aanwezig zijn voor de kids voor een meet & greet van 12:00 tot 16:00 uur 

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL tijdens het toernooi.