Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Griffiersveld klaar voor duurzame toekomst

30-05-2022

Op woensdag 25 mei vond de Duurzame Doedag plaats voor bewoners van het Griffiersveld. Tijdens deze middag werden tips gegeven voor een duurzamer huis en tuin. Ook werd het projectplan voor de renovatie gepresenteerd.

Mijn Apeldoorn

Deze zomer wordt het Griffiersveld compleet opgeknapt. In deze straat wordt 3000m2 aan bestrating, voetpaden, groen en parkeerplaatsen opnieuw ingericht en aangelegd. De oude stenen en andere materialen worden niet weggegooid, maar voor een groot deel opnieuw gebruikt. Deze renovatie is onderdeel van het Europese subsidieproject CityLoops.

Duurzame Doedag

Om inwoners te informeren over deze plannen, en tips te geven om zelf duurzamere aanpassingen te maken aan huis en tuin, organiseerde de gemeente samen met partners als o.a. De Woonmensen, Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn (deA) en Zero Waste Apeldoorn, de Duurzame Doedag.

Wethouder Danny Huizer opende het evenement. Bewoners kregen de kans om tegels te vervangen door groen in het kader van het NK Tegelwippen. De eerste gewipte tegel werd ingeruild een pakket planten en zaden.

Adriaan Hellemans, Projectleider CityLoops bij de gemeente Apeldoorn: “Het was mooi om te zien hoe we nuttige informatie konden delen tijdens een gezellige buurtbijeenkomst. Zo werden inwoners niet alleen geïnformeerd over de circulaire projectplannen, maar kregen ze ook direct tips voor het verduurzamen van hun eigen huis en tuin.”

Meer informatie over dit project vindt u op www.apeldoorn.nl/cityloops.


Uw Reactie
Uw Reactie