Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bestrijding Japanse Duizendknoop is van start

08-07-2022

Begin juli zijn we begonnen met de bestrijding van de Japanse Duizendknoop. De Japanse Duizendknoop is een plant die in het voorjaar en zomer met grote snelheid uit de grond schiet. De plant groeit hard, verdringt andere planten en kan schade veroorzaken aan de openbare ruimte.

Mijn Apeldoorn

Beschrijving

De Japanse Duizendknoop is een vaste plant die in de winterperiode afsterft, maar bij warmer weer, ieder jaar weer terug komt. De planten kunnen tot wel 4 meter diep wortelen en via de wortels neemt de plant steeds meer ruimte in beslag. De plant komt in het voorjaar met rode punten uit de grond, de volgroeide stengels zijn groen met rode vlekjes.

De bladeren zijn 5 tot 12 cm lang maar er bestaat een grote variatie in bladvorm (ondersoorten) die variëren tussen ovaal, hartvorming en uitlopend in een punt. Het jonge blad heeft een rode gloed, eenmaal volgroeid is het blad zachtgroen.

In augustus en september bloeit de plant uitbundig met crème/witte tot wit/roze bloempjes in losse pluimen. De plant heeft door zijn extreme groei negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Daarom bestrijden we de Japanse Duizendknoop. 

Bestrijden

We bestrijden de Japanse Duizendknoop door afmaaien (meerdere keren per jaar), uittrekken of afknippen. De plant raakt hierdoor uitgeput.

In de zomer en het najaar wordt er in beperkte mate met bestrijdingsmiddelen gewerkt, bij het afsterven trekt de plant zijn voedingsstoffen terug in de wortels en neemt op die manier het bestrijdingsmiddel mee.

U kunt zelf helpen door het maaisel niet op de composthoop of in de groene container te doen, maar in de grijze container. Daarmee voorkomen we dat de plant zich verspreid. Geen grijze container? Lever het maaisel gratis in bij Circulus-Berkel.

Japanse Duizendknoop gezien?

Bekijk eerst de kaart met gemelde locaties met Japanse Duizendknoop. Ziet u de Japanse Duizendknoop en staat deze nog niet op de kaart? Doe dan een melding

Geef hierbij zo duidelijk mogelijk de locatie weer, bijvoorbeeld met gps-coördinaten.  Dat maakt het makkelijker om de plant te vinden.


Uw Reactie
Uw Reactie