Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bijeenkomsten Apeldoorn in de energietransitie

11-04-2019

Apeldoorn gaat fors veranderen in de komende jaren. Meer windmolens en zonneparken in het landschap. Minder energieverbruik en alle gebouwen van het aardgas af: de energietransitie heeft een enorme impact, ook in Apeldoorn. En dat roept vragen op. Om kennis te delen, meningen te peilen en vragen te beantwoorden , organiseert de gemeente Apeldoorn daarom in samenwerking met Energiek Apeldoorn een serie themabijeenkomsten over de energietransitie.

Mijn Apeldoorn

Themabijeenkomsten energietransitie

Onder leiding van onafhankelijke gespreksleiders gaan we het gesprek aan met elkaar en diepen diverse sprekers een onderwerp uit. De bijeenkomsten zijn zowel fysiek als online te volgen en voor iedereen toegankelijk.

 1. Slim energie besparen met nieuwe technologie: de kracht van domotica en virtual power plants
  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden
  16 juli 15:30 – 17:00 uur
  In deze eerste bijeenkomst focussen we ons op besparen in de energietransitie. Met slimme gadgets energie besparen in huis? Wethouder Wim Willems is ervaringsdeskundige. En samen met je buren een energiecentrale bouwen? In Loenen doen ze het! In samenwerking met Smart City Café Apeldoorn en Future City foundation
  Kijk de bijeenkomst terug
 2. Nieuwe windmolens en zonneparken in ons landschap: de Regionale Energie Strategie in Apeldoorn
  Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden
  2 september 19:00 – 22:00 uur
  Waar kunnen nieuwe zonneparken en windmolens komen? De Regionale Energiestrategie (RES) geeft hier antwoord op. De gemeente Apeldoorn organiseert op 2 september een thema-bijeenkomst voor haar inwoners over de Concept RES. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie en kun je ook je mening geven over de plannen. De bijeenkomst vindt plaats in aanloop naar de politieke markt op 17 september en de gemeenteraadsvergadering op 24 september. De gemeenteraad besluit uiteindelijk in 2021 over de definitieve RES.
  Kijk de bijeenkomst terug  of ga voor meer informatie naar www.apeldoorn.nl/res 
  - Deel 1 (YouTube)
  - Deel 2 (YouTube)
 3. De zin en onzin van waterstof in de gebouwde omgeving
  24 november 2020, 19.30 tot 21.00 uur
  Waterstof: er wordt veel over gesproken. Volgens sommigen het ei van Columbus, volgens anderen een energiedrager met nog veel haken en ogen, zeker bij het gebruik in woonwijken. Tijdens de bijeenkomst gaan fans en sceptici met elkaar in debat en proberen we zin en onzin van elkaar te scheiden.
  Lees meer over deze bijeenkomst
  Meld u nu aan
 4. Apeldoorn van het aardgas af. Maar hoe?
  Januari 2021, datum wordt nader bepaald.
  Net als alle andere gemeenten in Nederland gaat Apeldoorn voor 2050 stoppen met aardgas en overstappen op andere bronnen voor koken en verwarmen. Maar hoe gaan we dat lokaal doen? Wat is de eerste stap? En welke consequenties heeft dit voor Apeldoorn? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de vele stappen die nog nodig zijn om te komen tot een aardgasvrij Apeldoorn. Ook halen we vragen en reacties op.