Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bijstandsuitkering voor jongeren

Je kunt een bijstandsuitkering aanvragen als je ouder bent dan 18 jaar en te weinig geld verdient om van rond te komen. Deze uitkering geeft je een inkomen tot je (weer) betaald werk vindt of geen uitkering meer nodig hebt.

Mijn Apeldoorn

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Misschien heb je recht op een ander soort uitkering, of moet je deze via een ander loket aanvragen. Daarom kijk je eerst of - en hoe je in een bijstandsuitkering kunt aanvragen. Dit gebeurt vanzelf, als je online een afspraak maakt.

Let op! Ben je tussen 16 en 18 jaar oud?
Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar jongerenloket@apeldoorn.nl. We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hoe vraag je een bijstandsuitkering aan?

Een bijstandsuitkering aanvragen doe je in drie stappen. 

 1. Check
  Kijk of je een bijstandsuitkering kunt aanvragen - en hoe.
  Gebruik de controle voor aanvraag-button hieronder.
 2. Afspraak
  Met button hieronder maak je een afspraak met een medewerker van het Jongerenloket.
  Als er voor jouw aanvraag andere oplossingen gelden, lees je dat ook.
 3. Gesprek
  Je hebt twee kennismakingsgesprekken. Hier bespreek je jouw persoonlijke, financiële, woon- en leefsituatie. Die bepaalt of je in aanmerking komt voor een uitkering. Ook bepaalt jouw situatie de hoogte van de uitkering.

Is jouw situatie ingewikkeld?

Soms is er meer aan de hand dan alleen te weinig inkomen. Bijvoorbeeld als je als jongvolwassene last hebt van schulden of betalingsachterstand. Of als je geen goede huisvesting hebt. Of wanneer je juist een opleiding nodig hebt om aan werk te komen. Je kunt dit bespreken bij je eerste gesprek. Maar je kunt er ook een aparte afspraak voor maken. We denken altijd met je mee en helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je meer weten of staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Bel 14 055 Vraag naar het Jongerenloket.

Afspraak maken

Ben je jonger dan 18 jaar?

Wat is de hoogte van een bijstandsuitkering?

Wat gebeurt er bij de eerste afspraak?

Kan je niet op de afspraak komen ?

Heb je een partner?

Deel je een woning met volwassenen?