Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar De binnenstad

Veel interesse voor binnenstad-dashboard tijdens eerste bijeenkomst

Hoe kan gemeente Apeldoorn een binnenstad-dashboard ontwikkelen samen met bewoners, bezoekers en ondernemers? Dat was de hoofdvraag van de binnenstad-dashboard bijeenkomst woensdag 26 mei waar geïnteresseerde bewoners en ondernemers uit Apeldoorn konden meedenken over de ontwikkeling van dit dashboard. “We moeten kritisch kijken naar wát sensoren meten.”

Doel van de online bijeenkomst was om te horen van inwoners en ondernemers welke thema´s zij belangrijk vinden. Hoe zou dit een plaats kunnen krijgen op een binnenstad-dashboard? Kai Stam, adviseur Smart City bij gemeente Apeldoorn: “Mooi te merken dat er een diverse groep aanwezig was met verschillende perspectieven. Het was ook interessant voor mensen die minder kennis hebben van techniek.”

Kritisch en positief over sensoren

Tijdens de bijeenkomst bleek dat we kritisch zijn met elkaar op wat sensoren in de stad meten. Verder is er behoefte aan inzicht in wat veranderingen als vergroening daadwerkelijk opleveren. Wanneer is een dashboard voor u nuttig? Welke thema´s vindt u belangrijk? Daarover ontstond een interessante discussie, want welke informatie kan het best getoond worden op een dashboard via het internet? En welke dan op een fysiek scherm in de stad? Daarbij kwamen ook voorbeelden van andere dashboards aan bod. De centrummanager binnenstad, Marco Bod, was ook aanwezig: “Een dashboard voor de binnenstad is ook belangrijk voor de ondernemers, dus vindt u als ondernemer bepaalde informatie relevant voor uw onderneming in de binnenstad? Sluit dan na de zomer ook aan en praat mee!”

Meedenken over het binnenstad-dashboard

De inzichten van deze sessie worden na de zomer verder besproken. Dan komt er een vervolgsessie, gericht op het ontwerp van het dashboard. Ook zal er dan meer ingezoomd worden op hoe het dashboard eruit kan komen te zien, waarbij we inzetten op enthousiasmerende en eenvoudig te begrijpen visualisaties.

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van het dashboard? Meld u dan aan via binnenstad@apeldoorn.nl. Dan krijgt u na de zomer een uitnodiging voor de tweede sessie.

Lees hier het eerdere nieuwsbericht over het binnenstad-dashboard

Inschrijven nieuwsbrief