Een cliëntondersteuner voor kortdurende hulp en begeleiding

Er is veel mogelijk als het gaat om zorg en ondersteuning, maar elke vraag en elk mens is uniek. Misschien vindt u het prettig als iemand u helpt om keuzes te maken. Of als iemand u helpt in het contact met de gemeente. U kunt gratis hulp vragen aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Zij werken niet voor de gemeente. De cliëntondersteuners hebben goed zicht op de mogelijkheden. Zij kijken naar de oplossing die past bij uw situatie. Daarvoor kijken ze samen met u wat u zelf kunt doen of wat mensen in uw omgeving kunnen doen. De cliëntondersteuner kan u helpen om hulp te vragen in uw omgeving of gemeente.

Wat kan een cliëntondersteuner voor u doen?

  • De cliëntondersteuner geeft u gratis kortdurende hulp en begeleiding. U kunt informatie en advies krijgen over ondersteuning in verschillende thema’s: wonen, huisvesting, opvoeden, opgroeien, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, geldzaken, werk en inkomen.
  • De cliëntondersteuner kan u de weg wijzen naar activiteiten en hulpverleners in uw buurt. Of zij organiseren hulp bij u in de buurt. 
  • De cliëntondersteuner kan met u mee naar een gesprek bij de gemeente. Als u het bijvoorbeeld lastig vindt om goed te vertellen wat uw vraag precies is. Natuurlijk kunt u ook zelf een familielid, vriend(in) of buurvrouw meenemen.

Hoe lang helpt een cliëntondersteuner u?

Cliëntondersteuning duurt vaak maar kort. Natuurlijk hangt dat af van uw vragen en uw situatie. Heeft u voor langere tijd ondersteuning nodig? Dan kan de cliëntondersteuner u helpen om die ondersteuning aan te vragen.

Hoe komt u met een cliëntondersteuner in contact?

Er zijn verschillende organisaties in Apeldoorn die cliëntondersteuning bieden. Hieronder staan de contactgegevens van een aantal van deze organisaties.

MEE Veluwe

MEE Veluwe biedt cliëntondersteuning aan jongeren en volwassen met een verstandelijke beperking, chronische ziekte of stoornis in het autismespectrum.
Telefoonnummer: (055) 526 92 00
Website van MEE Veluwe

Stimenz

Stimenz biedt cliëntondersteuning aan jongeren, volwassenen en ouderen. De cliëntondersteuning bestaat onder andere uit maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en ouderenadviseurs.
Telefoonnummer: (088) 784 64 64
Website van Stimenz

Zuid Doet Samen

Buurtcoöperatie Zuid Doet Samen heeft buurtassistenten die u kunnen ondersteunen bij diverse vragen die u heeft en bij het voeren van het gesprek met de gemeente. Dit is alleen voor inwoners van het stadsdeel Apeldoorn Zuid-West.
Telefoonnummer: (055) 312 50 76
Website van Zuid Doet Samen

Don Bosco Jongerenwerk

Don Bosco zet zich in voor het welzijn van jongeren. Ze ondersteunen (maatschappelijk kwetsbare) jongeren en hun omgeving.
Telefoonnummer locatie Zevenhuizen: (055) 3664638
Telefoonnummer locatie de Maten: (055) 5425951
Website van Don Bosco

GGNet

Ondersteuning en cursussen voor (aanstaande) moeders en vaders en hun kinderen tot 4 jaar. De ondersteuning en cursussen zijn gericht op psychische problemen, angsten of onzekerheid die een rol spelen bij de ouder(s).
Telefoonnummer: (088) 933 1180
Emailadres: preventie@ggnet.nl

Stichting kLeef

Stichting kLeef ondersteunt inwoners die te maken hebben met kanker. U kunt bij stichting kLeef terecht voor bijvoorbeeld ontspanningsactiviteiten en gespreksgroepen.
Telefoonnummer: (055) 576 26 76
Website van stichting kLeef

Café Doodgewoon (Gelre ziekenhuis)

Café Doodgewoon biedt ondersteuning aan inwoners in de laatste fase van hun leven met palliatieve zorg. Zij geven informatie en ruimte aan inwoners om met lotgenoten in contact te komen.
Website van Café Doodgewoon