Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Veelgestelde corona-vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen aan de gemeente over de maatregelen.

Mijn Apeldoorn

Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Kijk dan op de website van de rijksoverheid , daar vindt u ook heel veel informatie over de landelijke richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Daarnaast kunt u ons bellen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 055. Ook via andere kanalen kunt u vragen aan ons stellen.

Update 15 december

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Ook in het ziekenhuis en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: steeds meer reguliere behandelingen in het ziekenhuis worden uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot tenminste dinsdag 19 januari in een lockdown. Kijk voor de landelijke maatregelen op de website van de rijksoverheid.

Coronawet vervangt noodverordeningen

Dienstverlening gemeente

Inkomen en uitkering

Warenmarkt

Handhaving

Algemene informatie