Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Basisscholen weer open en sport weer mogelijk voor jeugd. Hoe zit het nu precies?

22-04-2020

Gisteren is bekendgemaakt dat basisscholen en kinderopvang weer deels open gaan en dat jeugd weer mag sporten, onder bepaalde voorwaarden (zie elders op deze pagina). De gemeente is meteen in overleg gegaan met de sportsector en het onderwijs om dit goed te organiseren. We snappen dat hier veel vragen over zijn, maar die kunnen we nu nog niet beantwoorden. Zodra we meer weten, maken we dat bekend.

Mijn Apeldoorn

Sport

We zijn meteen aan het werk gegaan om deze opgave uit te voeren. Het weer mogelijk maken van sporten op zo’n korte termijn en binnen alle voorwaarden is een fikse klus. We doen ons best om dit zo snel en goed mogelijk te doen, uiteraard samen met de verenigingen en lokale/nationale sportorganisaties. Op de website van de vereniging Sport en Gemeenten en op de site van het NOC*NSF  vindt u alvast meer algemene informatie.

Onderwijs

Alle scholen en kinderopvangorganisaties zijn nu aan de slag om te doen wat nodig is voor 11 mei. Ook zij staan voor een grote organisatorische klus. Zij zullen zelf contact met u als ouder/verzorger opnemen, zodat u weet wat de bedoeling is en hoe het geregeld wordt op de school van uw kind. Meer informatie op de website van de rijksoverheid.