Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Burgemeester Ton Heerts: samen een nieuwe lockdown voorkomen

28-10-2020

“Gisteren was het persmoment van het kabinet, u heeft het vast gehoord. Tot in december blijft de gedeeltelijke lockdown van kracht. Dat is niet waar we op hoopten, zeker met de feestdagen die in aantocht zijn. Maar er worden nu zoveel mensen ziek, dat de zorg opnieuw vast kan lopen. En dat kunnen we niet laten gebeuren.

Mijn Apeldoorn

Het zou heel mooi zijn als we de maatregelen konden versoepelen, maar daar is het nog echt te vroeg voor.
Wat we nu wel kunnen doen, is er met elkaar voor zorgen dat we niet in een hele lockdown terecht komen. Dat kan alleen als we sámen de schouders eronder zetten.

Er is een derde steunpakket aangenomen, waardoor bijvoorbeeld de horeca en evenementenbranche extra subsidie krijgen. Maak daar vooral gebruik van, als ondernemer. We hopen dat dit de pijn wat verzacht, maar of het voldoende is weten we niet. Mede daarom blijft het belangrijk om elkaar te steunen. Natuurlijk: houd afstand, vermijd drukte en doe alleen de noodzakelijke dingen. Maar houd daarbij zéker ook oog voor elkaar.

Dus: steun de lokale ondernemers. Blijf sporten zolang het kan, bestel iets lekkers bij uw favoriete koffietent, kroeg of restaurant, vergeet de groenteboer of bakker niet. Maak een praatje, breng iemand een bloemetje, zorg voor een ander en probeer het ondanks alles goed te houden met elkaar.
Zo hopen we het met elkaar nog even vol te houden. Ook al is het lastig. Houd de moed erin!”  • burgemeester Ton HeertsBekijk een grotere versie