Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

De binnenstad maakt zich op voor volgende fase in corona-aanpak

27-05-2020

De volgende fase in de aanpak rondom de coronacrisis breekt aan. Vanaf 1 juni gaan de meeste restaurants en cafés weer open. Dit betekent weer meer levendigheid en drukte in de binnenstad. Dit stelt de gemeente voor de uitdaging om de anderhalvemeter samenleving in Apeldoorn veilig, verantwoord én vriendelijk vorm te geven. Dat kunnen we alleen samen: ondernemers, inwoners en gemeente.

Mijn Apeldoorn

Markt op Raadhuisplein maakt plaats voor terrassen

De markt is vanaf zaterdag 30 mei te vinden op het Marktplein, in de Marktstraat en in de Beekstraat. Hiermee komt de tijdelijke locatie van de markt op het Raadhuisplein weer vrij voor de bekende terrassen van de verschillende horecagelegenheden. Tijdens de zaterdagmarkt wordt de Marktstraat afgesloten voor gemotoriseerd vervoer en voor fietsers. De fietsenstalling blijft te voet bereikbaar.

Deze week volgen meer besluiten

Op dit moment wordt kritisch gekeken naar hoe we met de ruimte in de binnenstad moeten omgaan. Zodat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Hiertoe zijn al verschillende maatregelen genomen. Bankjes zijn verwijderd, ondernemers houden reclameborden binnen en we vragen iedereen de fiets in de stallingen te parkeren. Binnen veilige marges wordt daarnaast gezocht naar kansen om terrassen uit te breiden of op nieuwe plekken, met meer ruimte, een terras op te starten.

Vrijdag volgt meer informatie

Op allerlei plekken in de stad werken horeca ondernemers aan plannen om weer te op te starten. Om anderhalve meter afstand te kunnen houden met elkaar is het puzzelen met de ruimte in de binnenstad. En dat betekent iets voor de terrassen, voetgangers en fietsers. Meer informatie hierover volgt vrijdag.

Heb je vragen? Mail dan naar binnenstad@apeldoorn.nl  • De binnenstad maakt zich op voor volgende faseBekijk een grotere versie