Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Eerste terrasdag in Apeldoorn: vriendelijke sfeer

01-06-2020

De eerste dag dat de horeca weer gedeeltelijk open mocht, is tot nu toe (18:00 uur) goed verlopen. De terrassen werden goed bezocht, maar het werd nergens te druk. De horeca -ondernemers waren goed voorbereid en de bezoekers hielden zich goed aan de aanwijzingen van het horecapersoneel.

Mijn Apeldoorn

Burgemeester Ton Heerts is tevreden:”Dit is een voorzichtige, maar fijne start. De horeca had de boel goed op orde, daar geef ik ze echt een compliment voor.”

De horeca-ondernemers hadden gezamenlijk in gebiedsplannen maatregelen getroffen om de heropening van hun cafés, restaurants en terrassen in goede banen te leiden. De gemeente had aanvullende maatregelen genomen om de openbare ruimte zo in te delen dat het mogelijk is anderhalve meter afstand te houden. (Zie (link naar berichtje op de site daarover). De opzet van al die inspanningen: een binenstad waar het veilig, vriendelijk en verantwoord vertoeven is. Die opzet lijkt geslaagd: de plannen werden goed uitgevoerd en nageleefd en de sfeer was goed, zo  bleek uit een rondgang door de binnenstad. Op straat geparkeerde fietsen leverden hier en daar wel wat smalle doorgangen op. Vanaf 6 juni geldt er een parkeerverbod voor fietsen in het centrum.

Burgemeester Heerts: “We beschouwen deze week toch als een soort proef, om te zien waar het goed gaat en waar we samen nog wat moeten aanpassen, met het oog op de zomermaanden. Die fietsen vormen nog wel een aandachtspunt, maar ik denk dat dat volgend weekend al een stuk beter zal gaan. Al met al een goede start, heel fijn!”  • Het terras op het Raadhuisplein op 1 juniBekijk een grotere versie