Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Markt en kermis Apeldoorn gaan door, maar geen euro-dag

15-03-2020

De voorjaarskermis op de Voorwaarts gaat zaterdag en zondag door. Met de organisatie is afgesproken dat er maximaal 100 mensen tegelijk op het terrein aanwezig zijn. Zondag is daarom ook niet de gebruikelijke euro-dag. Ook de markt gaat zaterdag en maandag door. Het algemeen advies is: gebruik uw gezonde verstand bij alles wat u doet.

Mijn Apeldoorn

Net als de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel roepen wij de marktondernemers en alle bezoekers op om ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook voor hen geldt: blijf thuis met verkoudheidsklachten en koorts. Detailhandel en horeca wordt dringend verzocht de maatregelen en aanwijzingen op te volgen. Voor iedereen geldt: vermijd grote groepen en blijf thuis met verkoudheidsklachten of koorts.

Kermis: wel open, geen euro-dag

De kermis op de Voorwaarts heeft vanwege het maximum aantal van 100 mensen op zondag 15 maart geen euro-dag. De kermis is wel open. Er is inmiddels vastgesteld dat de kermisondernemers zich goed aan de voorschriften houden. Maar ook hier geldt: bent u neusverkouden, hoest u, heeft u keelpijn of koorts: ga dan niet naar de kermis, maar blijf thuis.

Horeca

Mocht u uit willen gaan, houdt u zich dan aan het dringende advies van het RIVM om grote groepen mensen te vermijden en uw sociale contacten te beperken. Als u klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts, blijf dan thuis. Dit advies geldt ook voor bezoeken aan een attractiepark, voor zover die open zijn.

Gemeente dit weekend bereikbaar

De gemeente is dit weekend extra bereikbaar voor vragen van inwoners over corona en de maatregelen. Op zaterdag van 09.00 tot 16.00 en zondag van 12.00 tot 16.00 op 14055 en via twitter.com/gem_apeldoorn of facebook.com/gemeenteapeldoorn.