Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Mondkapjesplicht gemeentelijke locaties vanaf 1 december

01-12-2020

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het vanaf 1 december 2020 verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes, ook van gemeente Apeldoorn. Dit geldt in het stadhuis, de fietsenstallingen, parkeergarages, CJG’s en Samen055-locaties. Ook in de lift en het trappenhuis van deze locaties moet u een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Mijn Apeldoorn

Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken. Gebruik geen medisch mondkapje, maar een (stoffen) mondkapje dat u kunt kopen bij de drogist of supermarkt. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een sjaal of bandana.

U draagt uw mondkapje vanaf het moment dat u binnenkomt totdat u weer buiten staat. En u houdt daarnaast te allen tijde anderhalve meter afstand. Komt u voor een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart? Dan vraagt een medewerker van de gemeente u om uw mondkapje kort af te doen bij de balie. Op die manier kunnen we uw identiteit controleren.

Kunt u geen mondkapje dragen vanwege medische redenen? Dan bent u niet verplicht om een mondkapje te dragen. Weigert u een mondkapje te dragen zonder medische reden? Dan kunnen we u de toegang weigeren.