Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

12-01-2021

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiƫnten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt.

Mijn Apeldoorn

Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

Het kabinet komt binnenkort met meer steunmaatregelen voor ondernemers. Ook wordt er nog bekeken of het basisonderwijs en de kinderopvang vanaf 25 januari open kunnen.

Voor meer informatie over de verlenging van de lockdown kijkt u op www.rijksoverheid.nl