Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Niet opgehaalde fietsen uit binnenstad na maanden naar fietsdepot

04-11-2020

Momenteel geldt een fietsparkeerverbod in het centrum van Apeldoorn. Fietsen die tóch in de winkelstraten staan, worden weggehaald en tijdelijk neergezet in de Paslaan stalling.

Mijn Apeldoorn

Daar kan de eigenaar hem (voor 25 euro) weer ophalen. Gelukkig worden veel fietsen opgehaald, maar helaas blijven ook veel fietsen staan. In dat geval wordt bij de politie nagevraagd of er aangifte is gedaan. Heel vaak is dat helaas niet het geval.

Maanden in Paslaan stalling? Fiets gaat naar het fietsdepot

Er is nu een eerste lichting fietsen naar het fietsdepot gebracht. Deze fietsen stonden al sinds mei in de stalling van de Paslaan. Om te voorkomen dat deze overvol raakt, gaan de fietsen naar het depot. De fietsen komen met een foto op www.verlorenofgevonden.nl. Dit geldt ook voor zwerffietsen uit de rest van Apeldoorn. Zo hoopt de gemeente dat de eigenaren toch hun fiets nog vinden en ophalen.

Na drie maanden gaan fietsen naar de Kringloop

Vanaf het moment dat de fiets binnenkomt op het fietsdepot, blijft hij daar drie maanden staan. Als de eigenaar zich dan nog steeds niet heeft gemeld, gaat de fiets naar de Kringloop. Daar wordt de fiets voor hergebruik opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens gaat de fiets in de verkoop.