Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwe maatregelen vanwege snelle verspreiding coronavirus

09-07-2021

Het aantal besmettingen met het coronavirus is afgelopen week enorm gestegen. Het demissionair kabinet heeft daarom besloten de huidige maatregelen aan te scherpen om de snelle verspreiding van het coronavirus te stoppen. Zo gaan vanaf 10 juli nachtclubs en discotheken weer volledig dicht, moet de horeca van middernacht tot 6.00 uur de deuren sluiten en gelden er aangescherpte regels voor cultuur en evenementen.

Mijn Apeldoorn

Burgemeester Ton Heerts: “Een hard gelag voor al deze ondernemers. Neem de (nacht)horeca. Na een kleine twee weken moeten zij hun deuren al weer sluiten, ondanks alle voorzorgsmaatregelen die ze hebben genomen. Ik begrijp hun teleurstelling en frustratie volledig en leef dan ook met ze mee. Het aantal besmettingen loopt nu te snel op. Vooral bij personen onder de 30 jaar. Hoewel zij daar zelf waarschijnlijk minder last van hebben, geven ze het virus wel door aan anderen. Veel van hun familieleden, vrienden, kennissen of collega’s zijn nog niet volledig of niet gevaccineerd. We willen voorkomen dat zij in het ziekenhuis belanden en dat geplande ingrepen niet door kunnen gaan.

Horeca en evenementenorganisatoren namen voor een groot deel al hun verantwoordelijkheid. Ik doe daarom nogmaals een oproep aan alle inwoners, jong en oud. Houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, laat je testen bij klachten, blijf bij klachten thuis en houd feestjes klein en beheersbaar. Laten we met elkaar zorgen dat we het coronavirus er onder houden. En steun de ondernemers, door een bezoekje te brengen aan onze horeca en evenementen binnen de nieuwe maatregelen.

Lees op de website van de Rijksoverheid alle maatregelen die vanaf zaterdag 10 juli 6.00 uur gelden.