Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Nieuwe noodverordening VNOG vanaf 29 april

29-04-2020

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft per 29 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld.

Mijn Apeldoorn

Die komt in de plaats van de Noodverordening en het Wijzigingsbesluit van 26 maart 2020 en vormt de juridische uitwerking voor de maatregelen die het kabinet vorige week heeft aangekondigd.

Lees hier de samenvatting van de Noodverordening.

De volledige Noodverordening vindt u op de website van de VNOG.

 

Verduidelijkingen en wijzigingen

Vergeleken met de vorige noodverordening kent deze een aantal verduidelijkingen en wijzigingen. Die gaan onder andere over verruimde mogelijkheden voor kinderen en jongeren om onder begeleiding in de buitenlucht, binnen bepaalde voorwaarden, te sporten. De noodverordening geeft de politie, de Koninklijke Marechaussee en aangewezen ambtenaren, zoals toezichthouders en opsporingsambtenaren, de mogelijkheid om de genomen maatregelen in de verordening te handhaven. De verordening is van toepassing op het grondgebied van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

“We zijn er nog niet…”

Ton Heerts, voorzitter van de VNOG en burgemeester van Apeldoorn: “Naleving van de maatregelen is en blijft nodig. Ik kan niet genoeg benadrukken dat we er nog niet zijn. Houd rekening met elkaar; in het park, in de winkels en op straat en blijf zoveel mogelijk thuis. Anders zien we over een aantal weken weer een piek in het aantal besmettingen. Dat willen we voorkomen. Alleen samen kunnen we corona bestrijden."