Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Testlocatie corona op het Zwitsalterrein

19-06-2020

Iedereen met milde corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Vanaf 22 juni is er een teststraat op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Hier kunt u alleen op afspraak terecht.

Mijn Apeldoorn

Om een testafspraak kunt u bellen het landelijke afsprakennummer 0800-1202 van de GGD. U kunt zeven dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bellen om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt.

Voor het maken van de afspraken krijgt u een aantal vragen over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. U krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

De uitslag

Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt. Bij een positieve uitslag neemt GGD Noord- en Oost-Gelderland contact met u op om vervolgens het bron- en contactonderzoek te starten. Besmette personen gaan vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Meer info staat op de website van de GGD Noord- en Oost-Gelderland.