Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vanaf 25 september: anderhalve meter afstand niet meer verplicht

15-09-2021

Het kabinet heeft 14 september bekend gemaakt dat vanaf 25 september de verplichte 1,5 meter afstand niet meer geldt. Hieronder vindt u een korte samenvatting.

Mijn Apeldoorn

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats.

U ontvangt een coronatoegangsbewijs als u:

  • Volledig bent gevaccineerd, of,
  • Een geldig herstelbewijs hebt, of,
  • Met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. U vindt alle informatie over het coronatoegangsbewijs en de app op de Coronacheck website. Hier kunt u er ook voor kiezen om een papieren QR-code uit te printen

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als u al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wordt aangepast: werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. Werkgevers en werknemers maken zelf afspraken over een goede verdeling tussen werk en thuis.

Meer informatie

U vindt de nieuwe landelijke regels op de website van de Rijksoverheid.