Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Veilig boodschappen doen? Hier een aantal tips

21-12-2020

Door de lockdown en de aanstaande feestdagen zijn de markten anders georganiseerd dan anders. Ook zijn winkels die levensmiddelen verkopen langer open. Genoeg mogelijkheden dus om momenten te zoeken waarop u zo veilig mogelijk boodschappen kunt doen. Hard nodig in een tijd waarin de corona-besmettingen zorgelijk blijven. Met deze tips kunt u zo veilig mogelijk uw inkopen doen voor de feestdagen.

Mijn Apeldoorn

Tip 1 - Bezoek de markten in onze wijken

Op dinsdag is er markt bij winkelcentrum De Eglantier. Deze markt duurt tot 12.30 uur. Op woensdag is er markt bij winkelcentrum ’t Fort van 10.30 uur tot 18.00 uur.

Op donderdag zijn er twee markten in het centrum. De zaterdagmarkt van 26 december wordt verplaatst naar donderdag 24 december. Deze markt is wat kleiner dan normaal. Er staan tien kramen met levensmiddelen en de markt duurt tot 14.00 uur. De parkeergarage Marktplein is op deze donderdag open. Voor bezoekers die met de fiets komen is een extra fietsparkeervak nabij de bushaltes aan de Stationsstraat.
Op parkeerplaats hoek Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat staan op donderdag vier kramen. Deze markt duurt tot 14.00 uur.

In Zevenhuizen, bij winkelcentrum De Anklaar, staat donderdag ook een markt. Er staan acht kramen en deze markt duurt tot 12:30 uur.

Om de drukte te begeleiden op deze weekmarkten, worden drukte stewards ingezet. Volg de aanwijzingen van deze stewards, ze zijn er om u te helpen.

Tip 2 – Check de openingstijden bij de supermarkten en winkels voor levensmiddelen in uw wijk

Supermarkten zijn langer open dan normaal, dus check de openingstijden bij uw favoriete supermarkt in deze drukke dagen.

Tip 3 – Probeer uw boodschappen op tijd te doen en zoveel mogelijk alleen

Vermijd drukte! Dit is en blijft het belangrijkste in deze corona-tijd. Dus begin op tijd met uw inkopen, zodat er ruimte is om bij drukte om te keren en op een later moment terug te komen.