Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Versoepelingen per 25 september: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?

24-09-2021

Vanaf 25 september gaan we verder zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer volledig open, zijn evenementen toegestaan en verdwijnen de looproutes en de bebording uit de binnenstad.

Mijn Apeldoorn

Meer ruimte voor voetgangers

Een groene binnenstad, waar je veilig kunt winkelen, verblijven en genieten van de vele horecagelegenheden. Daar passen geen fietsen bij die ingangen van winkels blokkeren of mensen die snel door het voetgangersgebied of tussen de terrassen doorfietsen. Daarom geldt ook na zaterdag 25 september voor de binnenstad een stallings- en fietsverbod.

U kunt uw fiets stallen in een van de gratis, veilige en overdekte fietsenstallingen in de binnenstad of in een van de hiervoor aangegeven parkeervakken voor fietsers, scooters en brommers.

Dit betekent:

  • Tijdens winkeluren is het niet toegestaan om te fietsen in het voetgangersgebied en in de Kapelstraat dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdagen van 11.00 tot 21.00 uur.
  • Parkeer uw fiets, scooter of brommer in de speciaal hiervoor aangegeven fietsvakken of in de fietsenstalling
  • De huidige uitgegeven ontheffingen voor het stallen van de fiets in het voetgangersgebied blijven geldig.

Uw bezoek aan horeca of bioscoop

Voor een bezoek aan de bioscoop, theater, restaurant of café is vanaf zaterdag 25 september een coronatoegangsbewijs nodig. U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen is gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. U kunt hiervoor een afspraak maken via de website 'Testen voor toegang'

Op deze manier houden we het risico op besmetting zo laag mogelijk en kunnen weer meer personen samenkomen. We roepen u op u te houden aan de maatregelen. Op deze manier maakt u het ook de ondernemers, die belast zijn met het uitvoeren van deze regels, een stuk gemakkelijker.   

Coronatoegangsbewijs verkrijgen

U verkrijgt een coronatoegangsbewijs via de checkapp of door middel van een geprinte versie. Heeft u geen DigD of smartphone? Of heeft u ondersteuning nodig bij het aanvragen of het gebruik van DigiD? Vraag om hulp bij familie of vrienden of bij het informatiepunt Digitale overheid in CODA. Zij kunnen u helpen bij het aanmaken of uitprinten van een coronabewijs. Lees verder over het verkrijgen van het coronabewijs op de website van de Rijksoverheid

Lukt het niet? U kunt dagelijks contact opnemen met het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken of met het telefoonnummer: 0800-1351. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw Burgerservicenummer (BSN) en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen.

Basisregels blijven

Ondanks dat veel maatregelen verdwijnen, blijven de basisregels onverminderd van belang. Ook als je al gevaccineerd bent. Handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten en zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes: het helpt allemaal aantoonbaar om besmetting met het virus te voorkomen. Daarnaast blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven en op veilige afstand van elkaar te blijven.