Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Versoepelingen per 26 juni: wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad?

25-06-2021

Het vaccineren tegen corona gaat snel. Het aantal besmettingen en de bezetting in het ziekenhuis neemt verder af. De meeste maatregelen zijn volgens het kabinet vanaf 26 juni niet meer nodig. De fietsenstallingen en de parkeergarage Marktplein gaan daarom weer open volgens de reguliere openingstijden. In de binnenstad blijven een aantal maatregelen nog wel van kracht.

Mijn Apeldoorn

De versoepelingen per 26 juni zijn goed nieuws. Toch blijven de basismaatregelen van kracht: houd 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen op corona. Daar waar 1,5 meter afstand houden niet lukt, in het openbaar vervoer of bij evenementen, zet je het mondkapje of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Fietsenstallingen en parkeergarage langer open

Per 26 juni zijn de fietsenstallingen en de parkeergarage Marktplein weer open volgens de reguliere openingstijden. Nu de horeca en bioscopen weer langer open kunnen, zal er meer gebruik gemaakt gaan worden van de stallingen en de garage in de binnenstad. Bekijk de actuele openingstijden en locaties van de fietsenstallingen.

In deze fase van versoepelingen blijven de volgende maatregelen in de binnenstad voorlopig nog van kracht:

  • Het fiets- en scooterparkeerverbod in de gehele binnenstad. Parkeren kan in de fietsenstallingen of in de daarvoor gemaakte vakken;
  • Het fietsverbod in de Kapelstraat;
  • Monitoring van drukte in de binnenstad, zodat goed ingeschat kan worden of het mogelijk blijft om 1,5 meter afstand te houden. Dit gebeurt onder andere met informatieschermen die bezoekers wijzen op de drukte;
  • In de binnenstad wordt u gastvrij ontvangen door gastheren- en vrouwen. Wilt u weten waar u uw fiets kunt stallen? Of heeft u een andere vraag? Stel ‘m aan deze gastheren en -vrouwen!

Geef elkaar de ruimte

Is het te druk in de binnenstad? Kom dan op een rustiger moment terug. We zijn ver gekomen in het terugdringen van het coronavirus. Dit willen we natuurlijk graag zo houden. Dus geef elkaar de ruimte bij drukte.

Ruimere terrassen en ‘terrastuinen’ tot 1 oktober

Om deze zomer op het terras 1,5 meter afstand te kunnen houden, behouden ondernemers tot 1 oktober de mogelijkheid om hun terras ruimer op te zetten. Ook de ‘terrastuinen’ zoals die in het Oranjepark blijven tot 1 oktober. Zo geven we ondernemers de ruimte en spreiden we de drukte over de binnenstad.

Nachthoreca weer open

Vanaf 26 juni mag ook de nachthoreca weer open. Ondernemers hebben zelf de keuze of ze hun gasten willen ontvangen met vaste zitplaatsen (op 1,5 meter afstand) of met een coronatestbewijs of vaccinatiebewijs. Dus check bij uw favoriete horecaondernemer welke regels daar gelden. Geldt voor uw favoriete café een coronatoegangsbewijs, dan hoeft u daar geen rekening te houden met 1,5 meter afstand en mag er gedanst worden. Maak een afspraak voor een toegangstest via www.testenvoortoegang.org.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u de landelijke regels teruglezen.