Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Zorgpersoneel gevaccineerd in sporthal Mheenpark in Apeldoorn

15-01-2021

Sinds afgelopen vrijdag worden er in de Apeldoornse Sporthal Mheenpark dagelijks zo’n 400 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze eerste vaccinatieronde is bedoeld voor zorgpersoneel uit de hele Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en georganiseerd door de GGD.

Mijn Apeldoorn

Studenten van Aventus ondersteunen de GGD bij het in goede banen leiden van de vaccinaties in sporthal MheenparkStudenten van Aventus ondersteunen de GGD bij het in goede banen leiden van de vaccinaties in sporthal Mheenpark.

Burgemeester Ton Heerts ging vrijdagmiddag ’s een kijkje nemen in de hal. Hij was tevreden over wat hij zag: “Het is allemaal goed geregeld. De ruimte, de inrichting, de zorg en aandacht voor de mensen die een prikje krijgen. Er staan zelfs routeborden op de snelweg, zodat mensen die van elders komen niet te laat hoeven te komen doordat ze de juiste afslag missen!” De burgemeester is vooral blij dat de vaccinaties nu goed op stoom komen: “We snakken allemaal naar het einde van deze pandemie. En natuurlijk, we zijn er nog niet, dit is nog maar het begin. Maar er gloort nu licht en dat hadden we allemaal even nodig.”

Wanneer wordt wie gevaccineerd?

Na het zorgpersoneel zijn eerst de kwetsbaarste groepen en de ouderen aan de beurt. Die zullen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het soort vaccin, door de huisarts of door de GGD worden gevaccineerd. Op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over.
Als laatste zijn de mensen tussen 18 en 60 jaar zonder ernstige of chronische gezondheidsklachten aan de beurt voor het vaccin. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend, maar naar verwachting rond de zomer. 

Voor actuele informatie kunt u terecht op www.coronavaccinatie.nl of bij het landelijke informatienummer over corona: 0800-1351