Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Bijna alles open tot 22.00 uur, naleving wordt nog belangrijker

25-01-2022

Opnieuw heeft het kabinet de coronamaatregelen verder versoepeld. Vanaf morgen mag bijna alles weer open tot 22.00 uur. Oók de horeca, theaters, musea, bioscopen en stadions. Om het risico daarvan voor de zorg zo klein mogelijk te houden, gelden er wel strikte voorwaarden.

Mijn Apeldoorn

Behalve de QR-code voor iedereen (op veel plekken vanaf 13 jaar), blijven ook de anderhalve meter afstand en het mondkapje verplicht. In de horeca, theaters en bij evenementen krijgen bezoekers een vaste zitplaats. Wanneer ze zich verplaatsen, moeten ze een mondkapje dragen. Evenementen zonder vaste zitplaatsen (zoals festivals) zijn nog niet toegestaan. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen, ook buiten. Bijvoorbeeld in drukke winkelstraten.

Alle versoepelingen en maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl

Burgemeester Ton Heerts:

“Dit is goed nieuws voor veel mensen. Vooral voor ondernemers in de horeca en voor de cultuur- evenementensector is dit een belangrijke stap op de weg terug, omhoog uit het dal. We gaan het voorjaar in met meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en weer dingen te ondernemen. Met name voor al onze jongeren werd dat ook hoog tijd.

Maar, er is natuurlijk niet alleen goed nieuws. Corona is echt nog steeds geen griepje. De ziekenhuizen zijn nog druk bezet, en er zijn nog steeds veel mensen ernstig ziek, ook al lange tijd. Voorlopig hebben we onze handen er nog  wel vol aan.

Toch is het goed dat we de draad weer oppakken. Dat we ons er niet onder laten krijgen. En dat we elkaar - met beleid en verstand-  helpen dit tot een goed einde te brengen. Daar hoort ook bij dat we de komende tijd – en op langere termijn - steun bieden aan alle ondernemers die in de problemen zijn gekomen door corona. Ook dat gaan we samen doen.”  • burgemeester Ton Heerts