Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Online lokaal winkelen tijdens de lockdown

22-12-2021

De lockdown is voor iedereen zuur, voor inwoners en ondernemers. Er zit dus maar één ding op: er samen voor zorgen dat het thuis extra gezellig is. Alles wat u nodig heeft om dát voor elkaar te krijgen, vindt u in Apeldoorn. Met onze partners in de stad is een campagne opgezet om online bij de Apeldoornse ondernemers in te kopen: wees royaal en shop lokaal! Zo houden we het leuk, óók als alles straks weer open kan. Gratis bezorging is mogelijk gemaakt voor Apeldoornse ondernemers die door de lockdown ineens afhankelijk zijn van pakketbezorging.

Mijn Apeldoorn

Het gaat om ondernemers die geen eigen bezorgdienst hebben. Deze bezorging is gratis tot 14 januari 2022. Kijk op uitinapeldoorn.nl voor een actueel overzicht van de aangesloten winkeliers en horecazaken die afhaal- of bezorgopties aanbieden. 

Openingstijden fietsenstallingen

Zoals u gewend bent kunt u uw fiets stallen in één van de gratis, veilige en overdekte fietsenstallingen in de binnenstad of in een van de hiervoor aangegeven parkeervakken voor fietsers, scooters en brommers.

  • Vanwege de huidige lockdown zijn de openingstijden van de fietsenstallingen tijdelijk gewijzigd. U kunt de actuele openingstijden hier vinden.
  • We zien dat er nog dagelijks wordt gefietst op het voetgangersgebied. Voorkom een boete en neem de fiets mee aan de hand of pak één van de vele andere routes. Het is niet toegestaan om te fietsen in het voetgangersgebied en in de Kapelstraat dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdagen van 11.00 tot 21.00 uur. Zo houden we het voetgangersgebied veilig en relaxt voor iedereen.

Denkt u aan de basisregels?

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook tijdens deze feestdagen. Ook als u al gevaccineerd bent. Handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten en zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes: het helpt allemaal aantoonbaar om besmetting met het virus te voorkomen. Daarnaast blijf elkaar de ruimte geven en op veilige afstand van elkaar te blijven.

Meer informatie over de maatregelen

Kijk voor meer informatie over de maatregelen op de website www.rijksoverheid.nl hier staan alle maatregelen, voorwaarden en uitzonderingen verder toegelicht.

Vragen? Bel 0800 – 1351

Heeft u vragen over de aanpak van corona? Bel het landelijk informatienummer 0800 – 1351. Dit nummer is open van 08.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag 26 november tot 22.00 uur.