Coronahulp bij maandelijkse kosten

Bel de TONK lijn.

TONK? Wat is dat? Veel mensen in gemeente Apeldoorn zagen door het coronavirus hun inkomsten achteruit gaan. Daarvoor is de TONK-regeling: de overheid betaalt veel van de maandelijkse kosten zoals huur, hypotheek, gas, energie, water of andere vaste maandelijkse kosten.

Als je het nu aanvraagt, kijken we zelfs terug tot 1 januari 2021 en krijg je als dat nodig is dus ook voor die maanden geld.

Het gaat om een gift tot misschien wel €1.000,00 per maand.

Geven we nou geld weg?

Ja, maar dat is niet zomaar. Dat doen we omdat jij iedere maand de eindjes aan elkaar moet knopen. En nee, het is geen lening. Het is een gift. Je hoeft het geld niet terug te betalen. Ook niet als u later weer een baan vindt bijvoorbeeld. Het telt ook niet mee bij de berekening van zorgtoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.

Kom ik in aanmerking?

Bel de TONK-lijn. We doen graag samen met jou een proefberekening. Zo weet je of het zin heeft om de TONK aan te vragen. Bij twijfel, gewoon bellen. Daar zijn we voor:

  • Bel de TONK-lijn: 055 580 1206
    Maandag tot en met donderdag, van 09.30 tot 13.00 uur.

Je krijgt een medewerker van gemeente Apeldoorn aan de telefoon die alles weet van de TONK. Er wordt niets van het gesprek bewaard. Je kunt het dus anoniem doen.

Is het telefoonnummer door de drukte van aanvragen niet beschikbaar? Dan kunt u ook een mail sturen naar tonk@apeldoorn.nl en vragen of je teruggebeld kunt worden.

Meteen aanvragen

Je kunt natuurlijk ook de TONK meteen zelf aanvragen, op www.apeldoorn.nl/tonk en doorloop de stappen.

Centenkwesties

Heb je hulp nodig bij het aanvragen, of heb je andere vragen over geldzorgen? Neem contact op met Centenkwesties. Zij kennen meer regelingen waarvoor je misschien wel in aanmerking komt!